L'anticicló de les Azores deixa estampes de boira a l'interior del Camp de Tarragona

Un inici d'hivern com els dels últims anys.

Cada vegada hi ha una tendència més clara a aquest tipus de temps, ja que l'anticicló de les Azores no es pot meridionalitzar tant degut a l'augment progressiu de la temperatura global i, per altra banda, els efectes del Niño a l'Oceà Pacífic, comporten una desviació dels fluxos d'aire als oceans, que fa que arribin secs i càlids a les nostres contrades.

Deixant de banda els motius pels quals tenim més sovint anticicló, comentar que tot plegat fa que cada vegada tinguem més oportunitats per a fotografiar estampes de boires, especialment a l'hivern.

 

Els aficionats a la fotografia agraïm aquest tipus de situacions, i no un episodi de ventades, fronts atlàntics poc actius, o entrades de fred seques, perquè d'aquesta manera, es pot estar contínuament aprenent a captar diverses escenes que la natura ofereix, d'una manera més idílica i poètica.

 

 

 

 


La tranquil·litat meteorològica no sempre es tradueix en avorriment pel que fa a seguiment, és més, el fet de què les masses de vent estiguin amb poc moviment fa que es dibuixin escenes més fotogèniques, per l'aparició de núvols a més capes de l'atmosfera.

 

 


En definitiva, un hivern anticiclònic podria aparentar ser molt poc fred i avorrit, però a mesura que passen els anys, anem continuant amb la nova tònica de temps, i observem com el dinamisme guanya protagonisme en quasi tots els sentits.

Aquest passat desembre i part de gener ja l'hem encetat clarament amb presència de boires, amb absència de neu i de vent, i sense altres complicacions meteorològiques per als ciutadans del Camp de Tarragona.

Per acabar, us deixem amb algunes fotografies més de postal hivernal, referent a la boira del Priorat:

 

 Comentaris

envia el comentari